STÄDNING VID CORONA (COVID-19)

HUR VI JOBBAR MOT SPRIDNINGEN AV COVID-19

Enligt Folkhälsomyndigheten är noggrann städning viktig för att förebygga smittspridning. Vi uppmanar därför våra kunder att upprätthålla sina städrutiner.

På Rent Hus uppdaterar vi regelbundet våra rutiner och riktlinjer utifrån Folkhälsomyndigheten och de riktlinjer de ger. Vid sidan om att hålla sig hemma vid minsta förkylningssymtom är enligt Folkhälsomyndigheten fysisk distans (>1,5 meter) till andra människor den klart viktigaste åtgärden för att minska smittspridning. God handhygien kommer därefter tillsammans med noggrann rengöring av kontaktytor tex dörrar och handledare.

All vår personal är informerad om att
Har man minsta symtom ska man stanna hemma
Vara extra noggranna med handhygienen
Vi använder handskar hos kund

Städningen
Städningen utförs ensam hos nästan alla kunder. Städaren är alltså ensam nästan hela arbetsveckan vilket ger en låg exponering mot virus.
Vi tvättar och spritar oss mellan kunderna.
Regelbunden spritning av nycklar.
Vi använder plasthandskar och rena dukar hos kund.
Tvätt av dukar – säkerställ att du tvättar dukarna utan sköljmedel mellan varje städning. Dukarna tål 90 graders tvätt.

Bästa städtipsen
1. Se över städrutinerna. Desinfektion av dörrhandtag, kranar och tvåldispensrar i kök och hygienutrymmen kan behöva göras flera gånger per dag beroende på belastning.
2. Ställ fram handsprit där man äter, fikar och tar frukt. Sätt fram medel och utrustning för att underlätta rengöringen.
3. Minimera smittkällorna. Undvik pumptvål, textilhanddukar och välj helst beröringsfria lösningar.

Åtgärder Personal
Möten med fler än 5 deltagare hålls digitalt eller avbokas.
Vi är max 8 personer i våra gemensamma lokaler.
Slopad karensdag gör att vi stannar hemma även vid mild symtom.
Om vi samåker till uppdrag för kund använder vi munskydd vid resan.

Utöka städning?
Vill du tillfälligt utöka tiden för din städning? Beställa extra rengöring eller sanering? Eller lägga in extra städtillfällen? Kontakta oss så försöker vi tillgodose era behov.

Företagskunder
Vi rekommenderar våra kunder att köpa utökad städning genom att i första hand öka frekvensen för städningen av hygienområden och avtorkning av kontaktytor som handtag, strömbrytare, bord, kaffeautomater, tangentbord mm.

Hemstädskunder
Vi ändrar inte våra städmetoder/rutiner men rekommenderar våra privatkunder att hålla sig hemifrån eller vara i ett annat rum under den tid vi utför städningen (både för vår och kundens skull). Många jobbar hemifrån idag och det kan därför finnas behov av få utförd städning mer frekvent. Befinner sig kunden i en riskgrupp är det viktigt att vi får reda på det och kan vara extra försiktiga med kontakt, då ska kunden vistas i annat rum/hålla sig hemifrån.

Sjukdomssymptom hos er
Om någon i er personal bekräftas smittad av Corona och har vistats i lokalerna så vill vi att ni meddelar oss detta omgående så att kan vi göra en extra städinsats med yt-desificering (samtidigt som vi skyddar oss själva extra). Som vanligt gäller att du som kund meddelar oss (i så god tid som möjligt) om du är sjuk och utgör en smittorisk för våra medarbetare. Städningen ställs då in/flyttas fram. Om kund skulle vara på plats och är sjuk gäller som vanligt att du som medarbetare omgående lämnar platsen.

Vi gör allt vi kan för att städningen ska ske på ett säkert sätt!

Rent Hus - Varberg, Halmstad och Göteborg​

Med kontor i Varberg, Halmstad och Göteborg är vi en helhetsleverantör inom städ och lokalvård från Göteborg i norr till Båstad i söder. 

Vi erbjuder alltid gratis offert på alla städuppdrag. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök i ditt hem eller på din arbetsplats, så får du ett prisförslag på vad de städtjänster du är intresserad av kommer att kosta.

Rent Hus Kontoret Varberg

Kan vi hjälpa dig? Gratis offert?