Att städa som proffsen, snabbare och bättre

Varför städar proffsen snabbare och bättre utan att förlora kvalitet och noggrannhet? Alla yrkesgrupper har sina hemligheter. Det gäller förstås även de som jobbar med städning. I den här sammanfattningen ger vi några tips för allt från hemmamiljö till kontor, från flyttstäd till byggstäd.

Se till att ha rätt utrustning

De flesta har nog en dammsugare och förmodligen några städdukar hemma. Kanske också en sopborste, skurhink och våtmopp. Med dessa grundläggande redskap kommer du långt. Men jämför du detta med en professionell städvagn finns det så klart stora skillnader. I en vagn finns det plats för mer utrustning, anpassad för olika jobb, men den är också bättre organiserad och det går snabbare att ta fram och sätta tillbaka allt på rätt plats. Att du har dina städredskap lättåtkomliga och bra organiserade i din städskrubb kan alltså vara ett bra tips för att göra städningen effektivare.

Gör saker i rätt ordning och jobba strukturerat

Generellt börjar man alltid högst upp, städar nedåt och avslutar med golvet. Likaså börjar man med torra moment och avslutar med fuktad duk eller mopp. Det låter kanske självklart, men det är lätt att fuska. Det leder ofelbart till sämre resultat och i slutändan kommer det ta längre tid ifall du städar ostrukturerat. Återigen gäller det att också ha rätt utrustning, så att du kan utföra alla moment när du redan är igång.

Få bort skräp och damm innan du våttorkar

Rengöringsmedel har sin givna plats när det gäller att få bort vissa typer av fläckar, i synnerhet i badrum och kök, men generellt gäller det att snåla med både vatten och rengöringsmedel för bästa resultat. Att använda överskott av vatten genererar bakterietillväxt.

Men vad gör man när det inte räcker till? Även väldigt svåra fläckar går bort med förvånansvärt lite vatten och mekaniskt arbete i form av gnuggande. Testa att fukta microduken och lägg den på smutsfläcken under tiden som du gör ett annat städmoment, ifall underlaget tål fukt.

När du kommer tillbaka så kommer fläcken att lossa lättare.

Rensa upp och plocka bort innan du börjar

För att lyckas städa effektivt är det viktigt med undanplockade och fria ytor, så att det inte ligger grejer i vägen för rengöringsmomentet. Om det är något som kan få städningen att dra ut på tiden så är det att hela tiden behöva flytta saker som inte ska vara där. Avväg vad som kan flyttas undan och vad som står bra där de står. Gör arbetsmomenten sakta och försiktigt vid de saker du låter stå kvar.

Känns det som att du inte hinner med allt, eller vill du helt enkelt få mer tid över till annat?
Då kan du låta oss göra jobbet. Hör av dig så ger vi dig ett förslag redan idag.

Har du en fråga?

Har du en fråga som inte är besvarad, skicka in den här så återkommer vi.

Rent Hus - Varberg och Halmstad

Med kontor i Varberg och Halmstad är vi en helhetsleverantör inom städ och lokalvård från Norra Halland till Båstad i söder. 

Vi erbjuder alltid gratis offert på alla städuppdrag. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök i ditt hem eller på din arbetsplats, så får du ett prisförslag på vad de städtjänster du är intresserad av kommer att kosta.

Rent Hus Kontoret Varberg

Kan vi hjälpa dig? Gratis offert?